Publisert 3. september 2008

StatoilHydro klarer likevel ikke å utbedre alle livbåtene sine i tide, og ber Petroleumstilsynet om lov til en ny vinter med unntakstilstand.,NTB

I vår lovet StatoilHydro at alle frittfall-livbåter på de 13 mest utsatte plattformene innen november 2008 skulle være utbedret til å kunne evakuere de ansatte i all slags vær, slik forskriften krever. Denne uken varslet imidlertid selskapet at det likevel ikke har klart å sikre livbåtene, skriver Stavanger Aftenblad.

Hovedverneombud for norsk sokkel i StatoilHydro, Tom Sverre Aasland, synes det er uheldig at en del offshorepersonell i StatoilHydro går en ny stormsesong i møte i visshet om at livbåtene ikke er sikre nok under alle værforhold.

I fjor vinter sto flere installasjoner i fare for å bli nedbemannet eller stengt ned fordi de 48 livbåtene ikke kunne brukes i røft vær. Om lag ti ganger forrige høst og vinter måtte selskapet stanse produksjonen av olje og gass.

De ansatte har forholdt seg til stadige trusler om nedbemanning.

– For enkelte ansatte skaper dette usikkerhet og ubehag, sier Aasland. Bare to plattformer har fått helt nye livbåter i år: Troll C og Kristin.

Geir Gjervan, informasjonssjef i StatoilHydro, mener livbåtprosjektet har bra framdrift.

– Vi forventer at mye av jobben med livbåtene er gjort innen desember, men søker om unntaksforlengelse for hele sesongen. Vi skal ha atskillig færre nedstengninger denne vinteren, men kan ikke garantere at vi unngår produksjonsstans, sier Gjervan.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger