Publisert 13. juli 2006

Russland og USA er enige om betingelsene for russisk medlemskap i WTO, sier Russlands finansminister. Ifølge USA diskuterer partene imidlertid fremdeles.

NTB

Russiske og amerikanske politikere har løst det siste av økonomiske uenigheter, sa finansminister Alexej Kudrin til russiske medier torsdag. En eventuell avtale mellom Russland og USA vil fjerne det siste store hinderet for et russisk WTO-medlemskap.

Ifølge Kudrin skal USA ha gått tilbake på kravet om at utenlandske banker må kunne åpne egne filialer i Russland i stedet for å måtte danne datterselskap i Russland.

– Vi fortsetter møtevirksomheten og jobber for en økonomisk sterk avtale. Begge sider har imidlertid fremdeles uløste spørsmål, sier Sean Spicer, en amerikansk handelsrepresentant.
Finansminister Kudrin sier på sin side at han håper USAs president George W. Bush og president Vladimir Putin kan undertegne en avtale når de to statslederne møtes fredag før helgens G8-toppmøte.

Ifølge Spicer gjenstår det imidlertid fremdeles vesentlig punkter på listen over uenigheter.
– Det kan kun inngås en avtale når disse sakene er løst på en tilfredsstillende måte av begge land, fremholder den amerikanske talsmannen.

Russland er landet med den største økonomien utenfor Verdens handelsorganisasjon. En enighet med USA vil ifølge analytikere sette en svært positiv tone for G8-toppmøtet i St. Petersburg i helgen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger