Publisert 4. februar 2000

Animatørene og designerne i Industriell Dokumentasjon har funnet seg noen lokale gründere i Harstad, og etablerer nå høyteknologisk kompetanse for oljeindustrien i nord.

TIL NORD-NORGE: Cato Mortensen danner sammen med lokale gründere ID-Nord. De skal tilby animasjoner og visualiseringer av blant annet subsea-felt. Foto: ID/FMC

– Nord-Norge er så stort, og når vi holder på i Kongsberg så klarer vi ikke å rekke over lenger nord enn til Trondheim. Det handler en del om nærhet til kundene, og Harstad er ganske sentralt i nord, forteller daglig leder i Industriell Dokumentasjon (ID) til Petronord.

Sammen med de lokale gründerne John Håkon Pettersen, Mads Tollefsen og Steinar Alvestad har ID tatt turen nordover, og sammen danner de nå ID-Nord som skal tilby tjenester innenfor animasjon, teknisk kommunikasjon og illustrasjoner til blant annet oljeindustrien.

Vil være med Statoil
– Vi skal tilby det vi i dag tilbyr fra Kongsberg. Her lager vi håndbøker til plattformer, samt illustrasjoner og animasjoner av blant annet subsea-anlegg. Vi lagde for eksempel illustrasjoner av Gjøa, og da jeg så plattformen for første gang på TV, så hadde vi allerede jobbet masse med alle modellene, og var ferdige med prosjektet, forteller Mortensen.

Dette var bare et av prosjektene selskapet har gjort for Statoil, og da direktør for nordområdesatsingen i Statoil, Hege Marie Norheim, møtte leserne av vol.no til nettmøte forrige uke, vare Mortensen rakst på plass for å fri til Statoils nordsatsing.

– Vi vil gjerne være med på eventyret. Erfaring kommer inn via Kongsberg, der Industriell Dokumentasjon har vært leverandør til Statoil i mange år, skrev Mortensen til Norheim.

Til Petronord forteller ID-sjefen at det er viktig for selskapet å etablere kontakt med Statoil på de ulike lokasjonene, nettopp fordi Statoil er så stort. Statoil på sin side kan være aktuell som oppdragsgivere for selskapet, i og med at selskapet snart starter en forholdsvis omfattende leteboringskampanje i Barentshavet.

Aktiviteten øker
Om leteboringene til Statoil, Eni, Lunidn og de andre får gode resultater kan det stå utbygginger for døren, og det er nettopp i disse tilfelenne ID-Nord kan være aktuelle. Mortensen forteller at det for det meste er arbeidet i prosjekteringsfasen som er aktuelt for selskapet, og ser lyst på aktivitetsøkningen i nord.

– Aktiviteten i nord kommer til å øke. Vi ser at det allerede har skjedd mye i Hammerfest, og det kan skje mye ved en Shtokman-utbygging, og eventuelt hvis det skjer noe i Lofoten og Vesterålen kan det være gode prosjekter for oss, sier Mortensen.

I dag er ID i Kongsberg spesielt engasjerte i FMCs arbeid, og i nord ser de for seg å kunne satse mot store selskaper og utbygginger. Etableringen av ID-Nord betyr at Harstad får et nytt tilskudd på stammen, et tilskudd som ikke har vært tilstede tidligere.

Til og begynne med er det Kongsberg som bidrar med mye av kunnskapen og kompetansen, men selskapet ser for seg å bygge opp et selvstendig selskap hvor mer kan gjøres i Harstad.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger