Frittstående på Gotha, samordning på Hoop

Publisert 14. november 2013

Lundins Gotha i Barentshavet blir et eget feltsenter med en FPSO (Floating Production, Storage and Offloading vessel), mens feltene på Hoop blir samordnet.

Dette er noen av konklusjonene i rapporten Rystad Energy har laget for Petro Arctic, Kunnskapsparken Nord, ProBarents og Innovasjon Norge. I sitt Basiscenario for nordnorsk sokkel tror Rystad på et Lundin-operert feltsenter (FPSO) på Gotha heller enn en samordnet løsning med Johan Castberg .

– Det kunne latt seg gjøre med en samordning, men dette er to forskjellige operatører med forskjellige agendaer og som vil kjøre hvert sitt løp. Derfor har vi mer tro på at Gotha blir eget feltsenter og hub for nærliggende felt, sier Jarand Rystad til Petro Media News.

– På Hoop , derimot, er en samordning mye mer naturlig selv om det er forventet mer gass lengst nord dersom det blir funn i lisensene nord for Wisting . Man har enda flere tekniske utfordringer, og avstanden til land er en utfordring i forbindelse med søk og redning, sier han. Også her er en FPSO den sannsynlige løsningen. Av samme grunner er en FPSO den naturlige løsningen for et feltsenter i sørøstlig del av norsk Barentshav.

For regionen ellers har Rystad Energy vurdert det som relativt sikkert at Aasta Hansteen, Skarv, Goliat og Snøhvit fortsatt i drift og at det bygges oljevernbase i Lofoten. Noe usikkert er det om Norne -feltet får en ny-, eller oppgraderer eksisterende FPSO.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger