Frontline terminerer kontrakter verdt milliarder

Illustrasjon Front Ardenne (foto: Frontline)
Publisert 14. oktober 2016

Det John Fredriksen-eide tankrederiet Frontline har inngått en avtale med STX Offshore & Shipbuilding om å terminere kontraktene for fire VLCC-nybygg som skulle vært levert i 2017, skriver E24.

Kontraktsprisen for de nye tankskipene var 364,3 millioner dollar, hvorav Frontline allerede har betalt inn 45,5 millioner dollar.

364,3 millioner dollar tilsvarer rundt 2.978 millioner norske kroner.

VLCC er en forkortelse for Very Large Crude Carrier, og betegner en skipsklasse med typisk lengde på inntil 330 meter og dødvekt på mellom 200.000 og 320.000 tonn.
Frontline opplyser at det etter termineringen er fri fra alle forpliktelser relatert til kontraktene, mot en kanselleringsavgift på 0,5 millioner dollar per skip.

– Selskapet tror at markedet vil fortsette å gi attraktive muligheter, og vi vil vurdere allerede sjøsatte og videresolgte eiendeler, hvilket er historisk lavt priset, skriver selskapet i en børsmelding.

Det vises til at Frontline behøver lav pris for å oppnå lønnsomhet og har tilgang til kapital på attraktive betingelser, hvilket gjør at man kan dra nytte av «feilprising» i skipsmarkedet.
Etter termineringene utgjør Frontlines flåte 73 skip, inkludert nybygg, med en samlet kapasitet på rundt 13,5 millioner dødvekttonn. 25 av skipene er VLCC-er, 22 suezmax-tankere og resten er mindre.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger