Publisert 4. februar 2000

Det norske har sendt inn plan for utbygging og drift av Frøyfeltet til Olje- og energidepartementet. Selskapet håper å hente ut minst 50 millioner fat olje fra feltet på seks år.

– Dette er vår første plan for utvikling og drift som operatør. Det er en viktig milepæl i selskapets historie, sier administrerende direktør i selskapet, Erik Haugane, i en pressemelding.

Det norske ble operatør på lisensen da den ble delt ut i TFO 2005. Med seg på lisenslaget har trønderselskapet Premier Oil Norge. Men Frøy er ikke upløyd mark, og produserte i perioden 1995 til 2001 med Elf som operatør.

Utvinningsgraden var imidlertid under halvparten av den planlagte, og en kombinasjon av lave oljepriser og utfordringer knyttet til reservoaret gjorde at feltet ble stengt ned tidligere enn planlagt. Det norske har jobbet intenst med utviklingen av feltet siden det ble tidelt i TFO 2005.

Frøy skal bygges ut med en oppjekkbar plattform med bore- og produksjonsutstyr. Oljen skal lagres i en tank på sjøbunnen, før den skal losses til skytteltankere for transport til markedet. Gassen skal injiseres i reservoaret sammen med vann for trykkstøtte. Platåproduksjonen er beregnet til 32.000 fat olje per dag.

– Ventede investeringer på lisensbasis for utbygging og drift av Frøyfeltet er tre milliarder kroner i perioden 2008-2014 ved leid produksjonsenhet. Den dominerende andel av investeringene kommer i andre halvdel av denne perioden, melder Det norske.

Frøy ligger 15 mil vest av Haugesund i nærheten av Heimdal-feltet. Det legges til at det er flere mindre oljefunn i området som ikke er besluttet utbygget, og at det også er et godt letepotensial i området.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger