Publisert 14. august 2008

Det norske oljeselskap melder torsdag at selskapet har inngått en prinsippavtale om leie av en oppjekkbar produksjonsenhet for Frøyfeltet.

Petro.no

Illustrasjonsfoto: Det norske

Avtalen er inngått med en ikke navngitt kontraktør.

Varigheten av avtalen er på 10 år pluss opsjon på forlengelse, og er basert på de betingelser som er i dagens marked, opplyser operatøren Det norske i meldingen.

Kontraktøren skal stå for konstruksjon og drift av produksjonsenheten, som forventes å starte produksjon på Frøyfeltet i løpet av 3. kvartal 2012.

Bakgrunnen for avtalen er at Det norske legger til rette for videre utvikling og drift av Frøyfeltet i produksjonslisens 364. På grunnlag av denne avtalen skal styringskomiteen for Frøy i løpet av kort tid ta en avgjørelse angående godkjenning og innlevering av PUD. Prinsippavtalen som nå er inngått er en del av beslutningsgrunnlaget for å sikre en akseptabel økonomi i prosjektet, ifølge meldingen.

Administrerende direktør i Det norske, Erik Haugane, mener en utbygging av Frøy vil ha stor betydning.
– Med dagens oljepriser anslås prosjektet å generere en netto nåverdi på 4 milliarder kroner. Dette utgjør betydelige verdier for både lisenshaverne og det norske samfunn, sier han i en kommentar.

Utenom gjenstående godkjenninger av de involverte parter, forutsetter avtalen myndighetenes godkjenning av PUD for Frøyfeltet.

Oljefeltet Frøy ble tildelt Det norske som operatør (50 prosent andel) og Premier Norge AS (50 prosent) i TFO 2006. Feltet er forventet å produsere 56 millioner fat olje, med en initiell produksjon på 28 000 fat olje per dag.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger