Publisert 14. august 2008

En ny meningsmåling gir Fremskrittspartiet og Høyre flertall på Stortinget. I målingen er Fremskrittspartiet jevnstor med de tre rødgrønne regjeringspartiene tilsammen.

NTB

Fremskrittspartiet er landets største parti med en oppslutning på 34,0 prosent i meningsmålingen, som er utført av Sentio for Dagens Næringsliv. Som nummer to på lista ligger Arbeiderpartiet med en oppslutning på 24,2 prosent.

Partibarometeret viser også at Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti til sammen er mindre enn Fremskrittspartiet alene, forutsatt at oppslutningen regnes om til antall mandater på Stortinget. Regjeringspartiene har til sammen en oppslutning på 34,6 prosent.

Et valgresultat som er i samsvar med målingen, vil gi Fremskrittspartiet og Høyre et flertall med 87 representanter i Stortinget. Det er nøyaktig like mange mandater som de tre regjeringspartiene har til sammen i dag. Høyre får en oppslutning på 16,6 prosent i målingen.

– Jeg er overbevist om at Høyre og Frp kan få rent flertall ved stortingsvalget neste år. Jeg er forberedt på å få regjeringsoppdraget av Kongen etter valget neste år, sier Frp-formann Siv Jensen.

Sentio-målingen er basert på ett tusen telefonintervjuer som er gjennomført i perioden 4.–11. august. Målingen har en feilmargin på 0,5–3,7 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger