Publisert 31. august 2006

Ketil Solvik-Olsen, energi- og miljøpolitisk talsmann i FrP har merket seg at energiminister Odd Roger Enoksen nå innrømmer at Norge har ført en feilslått energipolitikk i mange år. Han krever at Enoksen må følge opp med å lage en energipolitisk handlingsplan.

FrP har på bakgrunn av Enoksens uttalelser til Aftenposten sendt ut en pressemelding hvor det minnes om at regjeringspartiene senest i juni stemte imot FrPs forslag om en slik plan.

Nå håper Solvik-Olsen tiden er moden for å se på energipolitikken med friske øyne, og at det lages realistiske anslag på hvor mye energi vårt samfunn trenger om både 1, 5 og 15 år frem i tid, og hvordan vi skal møte dette energibehovet.

Dagens energipolitiske beslutninger mangler dimensjoner om kostnader, volum og tid, mener Solvik-Olsen.

FrP mener regjeringen er for passiv i energipolitikken, og at Soria-Moria erklæringen fremstår som veikart for kraftkrise. Regjeringen er handlingslammet pga uenigheter internt, men avviser samtidig ethvert samarbeid med opposisjonen.

Solvik-Olsen finner dette sterkt beklagelig i dagens situasjon, og mener at regjeringens rot om kraftvarmeverket på Mongstad viser at regjeringen ikke har noen klar kurs i energipolitikken.

– I en tid med betydelig kraftunderskudd burde Mongstad fått grønt lys umiddelbart. I stedet krangles det internt til siste sekund. Det skaper ikke en forutsigbar situasjon for en bransje som krever langsiktige, avklarte rammevilkår, sier Solvik-Olsen i pressemeldingen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger