Publisert 13. mai 2007

Fremskrittspartiets landsmøte sørget søndag for å skaffe partiet en klimapolitikk.

NTB

I en resolusjon som ble vedtatt mot tre stemmer, blir det understreket at det er stor forskjell på å stille kritiske spørsmål og avvise hele problemstillingen. I sin landsmøtetale fredag sa partiformann Siv Jensen at norske tiltak for å redusere utslipp av klimagasser ikke må ramme norske forbrukere. Hun slo også fast at partiet ikke vil delta i noe kappløp for å tekkes miljøbevegelsen.

I en kort resolusjonsdebatt la stortingsrepresentant Arne Sortevik vekt på at uenigheten er stor blant forskere om klimapolitikken.
– Derfor et det viktigere enn noen gang å holde hodet kaldt i klimapolitikken, sa han.
Han tolket vedtaket som en bekreftelse på at Frps politikk på området ligger fast slik den har gjort hele tiden.

Frp stemte i sin tid mot å akseptere Kyotoavtalen fordi partiet fryktet at avtalen ville ramme norsk næringsliv så store ekstrakostnader at mange ville etablere seg i utlandet.

Aksepterer Kyoto
Nå aksepterer partiets landsmøte at Kyotoavtalen legges til grunn for norsk klimapolitikk, men legger til grunn at norske tiltak skal gjennomføres der man får størst nytte av dem,
I vedtaket blir det understreket at det er viktig å unngå å iverksette dårlig gjennomtenkte nasjonale tiltak hvor milliarder av kroner sløses bort uten positive miljøvirkninger,
Frp mener det må gjøres grundige vurderinger av nytteverdien før man setter i verk kostbare tiltak.
– Det må være en målsetting at tiltakene baseres på kost/nytte-vurderinger, er mest mulig markedsbasert og legger vekt på langsiktige virkninger fremfor kortsiktig prestisje, heter det i vedtaket.

27 punkter
Landsmøtevedtaket inneholder en liste på 27 punkter som skal ligge til grunn for Frps klimapolitikk.

Partiet vil integrere det norske kvotesystemet i EUs kvotesystem og likestille nasjonale og internasjonale kvalitetssikrede miljøtiltak. Norske kvotepliktige bedrifter skal også ha gratiskvote på nivå med deres utenlandske konkurrenter.

Frp vil ellers bygge ut lønnsom vannkraft f.eks. Vefsna, innføre grønne sertifikater for fornybar energi og støtte utvikling av thoriumkraftverk.

Andre tiltak er bygging av veier, lavere bilavgifter for raskere utskifting av bilparken, redusert avgift på hybridbiler, bedre vrakpantordning og fjerning av bensinavgift på biodrivstoff.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger