Publisert 8. mai 2006

Fremskrittspartiet vil ha slutt på virksomheten til Hydro og Statoil i Iran, og mener det statlige eierskapet bør brukes til å trekke selskapene ut av landet.

NTB

– Statseide selskaper bør ikke
gi legitimitet til røverstater.

– Statoil og Hydro må trekke seg ut av Iran. Statseide selskaper bør ikke gi legitimitet til røverstater, sier Fremskrittspartiets utenrikspolitiske talsmann, Morten Høglund, til Bergens Tidende.
– Det er moralsk forkastelig når disse selskapene knytter den norske stat til dette regimet. De bør avstå fra sitt engasjement i Iran. Statoil og Hydro vil profittere på å vise en klarere holdning, ikke minst i en situasjon der verdenssamfunnet forsøker å presse Iran i atomsaken, sier Høglund.

Han mener de norske selskapene gir legitimitet til den iranske regjeringen og mener saken har klare paralleller til kampen mot apartheid i Sør-Afrika. Høglund kaller det iranske styret for et «brutalt islamistisk diktatur», men understreker at regimet ikke må fjernes med militærmakt.
– Jeg vil sterkt advare mot angrep på Iran. Det blir håpløst å ty til militær maktbruk når man ikke har prøvd andre, fredelige virkemidler, sier han.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger