Publisert 4. februar 2000

FrPs energipolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen mener Havforskningsinstituttets fisk og seismikk-undersøkelse viser at olje- og fiskeriinteresser kan eksistere sammen.

BøR KUNNE SAMEKSISTERE: Mener FrPs Ketil
Solvik-Olsen. (Foto: FRP)

– Med gjensidig respekt og anerkjennelse for hverandres næringer bør petroleumsnæringen og fiskeriinteressene kunne finne gode løsninger alle kan leve med. Erfaringer fra England gir grunnlag for ytterligere optimisme, sier Ketil Solvik-Olsen, energipolitisk talsmann i FrP, i en pressemelding.

Rapporten ble lagt fram i går , og viser at fisket både gikk opp og ned under seismikkinnsamlingen i Lofoten og Vesterålen. Resultatene av undersøkelsen, som er blant de største av sitt slag noensinne, gav mildere utslag enn det en har hatt i tidligere, mindre undersøkelser.

– Seismikkens påvirkning på fisk er ikke mer omfattende at man burde finne løsninger som både petroleumsnæringen og fiskeriinteressene bør kunne leve godt med. Fiskeriene representerer viktige arbeidsplasser og tradisjoner. Petroleumsnæringen kan gi nord-Norge et nytt viktig bein å stå på, sier FrPs representant.

Solvik-Olsen peker til BPs oljefelt Wytch Farm i Storbritannia som et eksempel på hvordan oljeindustrien kan fungere i naturskjønne verneområder.

– Wytch Farm viser at mange ulike interesser kan kombineres med god vilje fra alle parter. Spesielt vil jeg fremheve at BP har boret horisontalt over 11 km ut under havbunnen, slik at de unngår installasjoner i sårbare havområder. Dette burde være til inspirasjon for debatten om løsninger i Lofoten- Vesterålen. Det bør ikke være behov for noen permanente oljeinstallasjoner over havflaten utenfor kysten i Lofoten. En kombinasjon av undervanns- og landbaserte installasjoner bør sikre at fiskeriinteressene blir godt ivaretatt, påpeker Solvik-Olsen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger