Publisert 4. februar 2000

Internasjonale oljeselskaper skal ha begynt å evakuere ansatte fra Angola av frykt for et opprør i landet. Statoil og Seadrill forholder seg foreløpig rolige.

DALIA: Statoil er blant annet involvert i FPSO-
prosjektet Dalia offshore Angola. (foto: STATOIL)

Tidligere i uken skal det ha sirkulert flere meldinger på nettet om at opprørere ville slå til natt til i dag, mandag, og blant annet prøve å ta over oljeinstallasjoner og styrte den sittende presidenten Jose Eduardo dos Santos. Foreløpig har det ikke blitt bekreftet om det har oppstått uroligheter i natt, men allerede før helgen skal blant annet oljeselskapet Total ha evakuert ledende personell ut av landet. Dette sier norske kilder i Angola til DN.no, mens dette blir avkreftet fra offisielt hold i Total.

– Følger situasjonen løpende
Statoil har en relativt stor tilstedeværelse i Angola, og Bård Glad Pedersen, pressekontakt for selskapets internasjonale virksomhet, sier selskapet følger situasjonen i landet tett.

– Overalt hvor vi har kontorer har vi gode beredskapsplaner og godt gjennomarbeidet planverk. Selvsagt følger vi godt med der det har vært uro, er uro, eller er tilløp til uro. Og vi følger situasjonen løpende og vurderer hvilke sikkerhetstiltak som er nødvendig, sier Glad Pedersen til nettavisen.

– Sikkerheten til våre medarbeidere og kolleger er alltid vår førsteprioritet. Slik situasjonen er nå har vi normal virksomhet i Angola og har ikke gjennomført noen evakuering derifra. Men selvsagt følger vi løpende utviklingen der og andre steder for å vurdere hva som er nødvendig for å ivareta sikkerheten til våre medarbeidere, legger han til.

Han ønsker ikke å kommentere hvordan Statoil vurderer situasjonen.

Seadrill: – Ingen endret situasjon
Alf C Thorkildsen, administrerende direktør i Seadrill, sier at riggselskapet heller ikke har evakuert noen enda.

– Vi følger opp utestasjonene våre kontinuerlig. Vi er der olje produseres og der er det ofte risiko, sier han til DN.no, og legger til at situasjonen ikke har endret seg for Seadrills folk i Angola de siste dagene.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger