Publisert 4. februar 2000

Daglig leder for Den norske Burmakomité, Inger Lise Husøy, mener norske firmaer som vurderer Burma, bør tenke seg godt om.

– Nå som sanksjonene er opphevet er den legale biten omkring handel med Burma, borte. Nå er det lovlig, men da er det viktig at bedriftene er sitt ansvar bevisst, sier Inger Lise Husøy, daglig leder for Den norske Burmakomité.

Hun peker på at Burma er ett av de mest korrupte landene i verden, der såkalt kameraderikapitalisme preger næringslivet.

LES OGSå:

Dypt bekymret for boring i Burma

Først og fremst lavkostløsninger

– Flere burmesere har sagt at de frykter Klondyke-stemning i landet. Det gjør også vi. Det er et marked som mangler det aller meste når det gjelder rammevilkår, sier hun og peker på at det er flere ting som er viktig for komiteen nå som de særnorske sanksjonene er borte.

– Noe som er viktig, er at Burma trenger arbeidsplasser. Mye av verdiskapningen må bli i landet. At selskapene også viser ansvar gjennom såkalt Social Corporate Responsibilty, og at de følger gode etiske normer for internasjonale forretninger, er noe vi kommer til å følge med på, sier Husøy.

Som Petro Media News har skrevet om tidligere, har John Fredriksen-opererte Seadrill vært aktiv i Burma, både mens de særnorske sanksjonene fortsatt var gjeldende. I mai i år, etter at sanksjonene ble opphevet, var Seadrill på plass med en ny rigg, West Callisto, som skal operere i Burma fram til juli.

LES OGSå:

Statoil: Blant områder vi kan vurdere

– Vi ser tegn til demokratisering

– Det jeg håper, er at norske selskap gjør et godt og grundig forarbeid, og at de opptrer varsomt og ansvarlig. Jeg oppfordrer også til å ha kontakt med lokalbefolkningen. Når det kommer til olje og gass, er det ofte aktivitet i rurale strøk, så det er viktig at man kjenner til bakgrunnen for de forskjellige etniske gruppene og følger menneskerettigheter, sier hun.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger