Publisert 4. februar 2000

Amerikanske myndigheter kaller BP igjen inn på teppet. årsaken er at myndighetene frykter et nytt oljeutslipp i nærheten av lekkasjebrønnen i Mexicogolfen.

Forrige uke meldte BP at de hadde lykkes i å sørge for å tette Macondo-brønnen som lekket. Men tester av sjøbunnen i området rundt lekkasjebrønnen har avslørt et nytt mulig utslipp. Amerikanske myndigheter ber BP gi en skriftlig rapport om situasjonen.

Så langt er det ikke bekreftet at det dreier seg om et nytt utslipp, og derfor er BP bedt om å undersøke bunnforholdene i nærheten av Macondo-brønnen, skriver NTB.

Les også: Ny hette på plass

BP planlegger å holde ulykkesbrønnen lukket fram til arbeidet med å forsegle brønnen for godt starter i slutten av juli. Arbeidet er beregnet til å vare fram mot midten av august. Testen av den nye hetten begynte torsdag, og den opprinnelige planen var at hetten skulle vare i to døgn, men testperioden har blitt forlenget. Så langt er det ikke oppdaget nye lekkasjer.

Spørsmålet som gjenstår nå, er om BP klarer å holde brønnen lukket fram til endelig forsegling, ettersom nye lekkasjer kan oppstå under høyt trykk. Søndag ettermiddag fungerte hetten som lukker lekkasjen fortsatt like godt.

– Vi håper å kunne fortsette utprøvingen helt fram til vi får stengt brønnen for godt, sier Doug Suttles, BPs sjefsingeniør.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger