Publisert 29. november 2006

Fremskrittspartiets Ketil Solvik-Olsen og OLF-direktør Lars Arne Ryssdal frykter at regjeringen trenerer seismikkundersøkelsene i nord.

Det skriver Nordlys.no.

Solvik-Olsen viser til at regjeringen har bevilget 60 millioner kroner til seismiske undersøkelser av de aktuelle områdene Nordland 7 og Troms 2.

Bevilgningen inngår første fase i et flerårig kartleggingsprogram som er anslått til å koste om lag 420 millioner kroner. Det skal hentes inn data i 2007, 2008 og 2009, slik at resultatene skal være klare til revurderingen av forvaltningsplanen i 2010.

– Regjeringen har satt av alt for lite til penger til kartlegging i neste års statsbudsjett. Det kan se ut til at SV allerede har lyktes med å trenere dette arbeidet, sier Ketil Solvik-Olsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).
.
Han frykter en utsettelse av petroleumsaktivitet i flere områder dersom vi må gjennom en ny runde med kunnskapsinnhenting på et senere tidspunkt.

Stramt seismikkmarked
Han får støtte fra Oljeindustriens Landsforening (OLF).
– En bevilgning på bare 60 millioner kroner gir en altfor slapp start. Hvis vi skal få noe godt ut av denne prosessen så må resten av pengene komme i 2008, sier OLF-direktør Lars Arne Ryssdal.

Han stiller seg tvilende til at regjeringen vil bla opp 320 millioner kroner til seismikkundersøkelser på ett år, og frykter at en forsinket prosess kan gi motstanderne av oljevirksomhet «tilsynelatende nye argumenter».

– Samtidig er det slik at markedet for å utføre seismikkundersøkelser er stramt, så her er det viktig å få tegnet kontrakter med aktuelle bedrifter så tidlig som mulig, sier Ryssdal til ANB.

Hovedpunktene i forvaltningsplanen

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger