Publisert 26. februar 2008

HMS-rådgiver i Industri Energi mener at sikkerheten på den nye riggen «Deepsea Atlantic» som bygges ved Daewoo-verftet i Sør-Korea ikke holder mål.

«Deepsea Atlantic». Illustrasjon: Statoil

Odfjell Drilling skal levere levere riggen «Deepsea Atlantic» til StatoilHydro for bruk på norsk sokkel.

Ifølge planen skal riggen stå ferdig i oktober i år.

– Odfjell forsøker å spare penger ved å unngå at boligkvarteret på plattformen blir innredet med sprinkleranlegg. Også Statoil Hydro må legge et press på Petroleumstilsynet (Ptil) i forhold til å påby et slikt anlegg. Dersom ikke dette blir gjort, er jeg redd for at liv kan gå tapt i en eventuell brann i boligkvarteret, sier HMS-rådgiver i Industri Energi, Einar Ellingsen til Teknisk Ukeblad.

Ellingsen har nylig meldt saken inn til Ptil i forbindelse med deres neste møte i Regelverkforum.

– En åpning i regelverket går ut på at hvis man bygger opp boligkvarteret av materialer som er brannhemmende, så er det mulig å unngå sprinkleranlegget. Dette er veldig kritikkverdig, jeg vil kalle det en skandale i forhold til HMS-tankegangen. Industri Energi er sterkt uenig i denne tolkningen og mener at slike forhold strekker regelverket for langt, sier Ellingsen til ukebladet.

Administrerende direktør i Odfjell Drilling, Ketil Lenning, tilbakeviser kritikken og mener selskapet har opptrådt korrekt i forhold til regelverket. Han ønsker imidlertid å få komme tilbake til saken senere da han selv ikke har detaljert kunnskap om sikkerhetsberegningene.

For at oljeriggen skal bli klarert for drift på norsk sokkel må Odfjell innhente en samtykkeuttalelse (SUT) fra Ptil. Tilsynet bekrefter at man forventer å behandle saken i andre halvår av 2008.

– Generelt kan jeg si at sikkerhetsnivået som ligger i funksjonskravet, ikke skal avvikes sånn at nivået blir redusert, sier pressetalskvinne Inger Anda i Ptil til ukebladet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger