Frykter ungdommen vil velge andre næringer

– Den hestekuren flere selskap nå tar, skaper et unødig negativt bilde, sier Kurt R. Andreassen til Vestnytt. Foto: Coast Center Base (CCB)
Publisert 6. januar 2015

Nedgangstidene i petroleumsnæringen vil gå hardt utover rekrutteringen til bransjen, mener CEO i Coast Center Base (CCB), Kurt R. Andreassen.

Den administrerende direktøren ved CCB tror markedet vil bruke fem år på å stabilisere seg. I mellomtiden vil ungdommene velge andre utdanningsløp enn det petroleumsnæringen trenger.

– Jeg tror at sektoren fremdeles er attraktiv å satse på for unge, for på sikt er ikke dette noe solnedgangsnæring, sier Andreassen til Vestnytt.

– Problemet er at mange bedrifter, særlig innen oljeservice, nå kutter så hardt at det blir skapt utrygghet rundt fremtiden.

Direktøren ved kystbasen på Ågotnes mener likevel at omstillingene er nødvendige på grunn av det høye kostnadsnivået, etter mange år med nye utbygginger på sokkelen og kontinuerlig vekst i bransjen.

– Sektoren vil ikke komme tilbake på samme nivå, for det var et kunstig høyt nivå. Men den hestekuren flere selskap nå tar, skaper et unødig negativt bilde, sier han.

Tøffe år fremover

– Det kommer til å bli noen tøffe år for både leverandørmiljøet på Ågotnes og CCB. Vår situasjon er likevel ikke helsvart. Vi tror ikke det blir et problem å fylle opp ledige lokaler, selv om vi er presset fra alle kanter nå. Oljeprisen faller, og det er kostnadskutt overalt. Den internasjonale konkurransen øker, og riggmarknaden er i endring, sa Andreassen til Vest Næringsråd før nyttår.

Direktøren mener det må investeringer til for å få frem potensialet i både ankerhåndtering på Kollsnes, vedlikehold av oppjekkbare rigger på Ågotnes, samt videreutvikling av næringsklyngen som driver med undervannsteknologi.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger