Fuglesangs ser store subsea-muligheter

Publisert 29. april 2013

Fuglesangs AS får amerikansk hjelp og utfisjonerer et nytt selskap; Fuglesangs Subsea AS.,

– Fuglesangs AS utfisjonerer et nytt selskap, Fuglesangs Subsea AS. Selskapet sikrer investering fra den amerikanske olje og energi-investoren, Curtis Huff og Freebird Partners.

Dette får Petro.no opplyst av selskapet.

– Hensikten er å øke fokus mot det sterkt voksende markedet for subseautstyr innen boring og prosess. Den nye investeringen skal gi Fuglesangs Subsea kapital til ekspansjon inkludert bygging av nytt subsea testanlegg og ansettelser, så vel som å være en internasjonal partner til å assistere selskapets langsiktige vekst, melder selskapet.

Curtis Huff kommer ifølge meldingen til å være styremedlem i Fuglesangs Subsea.

Fuglesangs administrerende direktør Alexander Fuglesang, som vil ha samme rolle i Fuglesangs Subsea, mener Huff vil gi selskapet god økonomisk og industriell ekspertise.

– Vår nye samarbeidspartner har spesielt god kunnskap innenfor subsea og boremarkedene som Fuglesangs Subsea fokuserer på. Vi ser frem til å samarbeide med Curtis og Freebird med å utvikle Fuglesangs subseaaktiviteter, sier Fuglesang.

Fullføringen av fisjonen og investeringen er ment å skje i andre halvdel av 2013, og Fuglesangs skal allerede ha begynt prosessen med å rekruttere og ansette nye medarbeidere. Det nye selskapet er blant annet på jakt etter erfarne subseaingeniører.

– Fuglesangs Subsea planlegger å bygge videre på arbeidet Fuglesangs har gjort i subsea markedet gjennom utvikling og kommersialisering av pumpeteknologi til bruk av sine industripartnere i deres subsea boring og produksjonssystemer, skriver Fuglesangs.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger