Publisert 4. februar 2000

Seabird Exploration selger sin 4D-virksomhet til konkurrenten Fugro for 125 millioner kroner. De tre gjenværende dimensjonene vil derimot fortsatt få fullt fokus.

Seabird Exploration og Fugro har underskrevet en avtale hvor sistnevnte overtar førstnevntes datterselskaper Seabird Technologies og Sea Navigation Company for 125 millioner dollar, eller nær 730 millioner kroner. I praksis betyr det at Fugro kjøper hele den delen av Seabirds virksomhet som omfatter Ocean Bottom Nodes (OBN), som samler inn seismikk og havbunnsegenskaper via noder på havbunnen, og Seabird er nå ute av dette markedet.

Det er selskapet Seabird Technologies som sitter på 4D-teknologien, eller OBN, og selskapet hadde ved utgangen av 2010 19 ansatte. Disse blir nå overført til Fugro.

Seabird Navigation Company er driftsselskapet som har skipet hvor OBN-teknologien brukes fra, og dette selskapet har ingen faste ansatte.

Seabird sier salget vil gjøre selskapet bedre rustet til å ta fatt på 2D- og 3D-seismiske oppdrag, og pengene er velkomne: OBN-segmentet stod for 55 prosent av Seabirds omsetning i 2010, og gikk med 13,5 millioner dollar i overskudd. Selskapet gikk likevel alt i alt med 55,9 millioner i minus, og salget var dermed en naturlig utvei.

Det er forventet at salget blir formalisert og gjennomført i løpet av to uker.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger