Publisert 4. februar 2000

Marathon Petroleum fikk tre av tre rette på sin boring av Marihøne-prospektet nær Alvheim. Selskapet fant olje i alle de tre brønnbanene «Songa Dee» har boret. Nå kan det bli utbygging.

Den første brønnbanen, 24/9-9 S traff på en 31,4 meters oljekolonne i et godt utviklet sandsteinsreservoar i Hermodformasjonen, mens Heimdalformasjonen var vannførende, melder Oljedirektoratet. Den neste brønnbanen, avgrensingsbrønnen 24/9-9 A traff også på en oljekolonne i Hermodformasjonen, denne var på 25,4 meter. Den siste brønnen, avgrensingen 24/9-9 B traff så på en 15 meters oljekolonne, også denne i Hermod.

Størrelsen på funnet er mellom 3 og 4,5 millioner Sm3 utvinnbar olje, tilsvarende mellom nesten 19 og 28 millioner fat olje.

– Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking. Rettighetshaverne i tillatelsen vurderer å produsere funnet med en undervannstilknytning til produksjonsskipet på Alvheimfeltet, skriver Oljedirektoratet.

24/9-9 S ble boret til et vertikalt dyp på 2.202 meter, mens 24/9-9 A nådde 2.110 og 24/9-9 B nådde 2.093 meter. Den første brønnbanen ble spuddet 12. september, og vanndypet på borestedet har vært omtrent 120 meter.

Nå skal riggen videre til Volundfeltet for å bore et sett produksjonsbrønner for Marathon på feltet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger