Full elektrifisering på Utsirahøyden

Publisert 16. mai 2014

Et forlik på Stortinget gjør at alle oljefeltene på Utsirahøyden skal elektrifiseres.

Det er Miljøpartiet de grønnes Rasmus Hansson som bekrefter overfor Dagbladet at det nå er inngått et forlik på Stortinget som slår dette fast.

– Alt blir elektrifisert på et tidspunkt og på en måte. Løsningen innebærer en viss tidsjustering, sier han. Dette gjelder i følge Hansson både gigantfeltet Johan Sverdrup, og de andre feltene på Utsirahøyden; inkludert Lundins Edvard Grieg og Det norskes Ivar Aasen.

– Jeg vil ikke være mer konkret enn dette nå, for den konkrete løsningen blir fremlagt i Stortinget i dag, sier han til avisen.

Oljeselskapene får regningen

Ifølge Dagbladet understreker Hansson at det ikke er bevilget ekstra penger til dette og at det er oljeselskapene som må ta regningen for å elektrifisere.

– Dette er ekstremt lønnsomme prosjekter og både Statoil og de andre selskapene bekrefter at selv med fullelektrifisering fra i dag så vil disse feltene være lønnsomme, sier Hansson, hvis parti i utgangspunktet er motstandere av hele utbyggingen, men som ”når dette først skjer går vi inn for kompromisset, som er elektrifisering av hele feltet.”

Samtlige partier med unntak av regjeringspartnerne Høyre og Fremskrittspartiet har innkalt til pressekonferanse i Vandrehallen på Stortinget klokken 11.

Lundin, operatør for Edvard Grieg og selskapet som fant Johan Sverdrup, har så langt ikke vært tilgjengelig for kommentar, mens Ivar Aasen-operatør sier til Petro.no at «de vil ha tid til å sette seg inn i saken før vi ønsker å si noe.»

Informasjonssjef Ørjan Heradstveit i Statoil sier til Petro.no at de trenger tid til å sette seg inn i saken før de kan kommentere.

Saken blir oppdatert.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger