Publisert 4. februar 2000

Bønna er ferdig, Salina spuddes denne uken, og det går mot den lengste kontinuerlige boringen i Barentshavet noensinne for Enis Goliat.

Eni er i full sving i Barentshavet, og for bare et par dager siden avsluttet det italienske selskapet sin boring på Bønna-piloten. Nå er Scarabeo 8 straks i gang på Salina, der den skal bore i omkring to måneder.

– Letebrønnen på Bønna skal først bores neste år. Med pilotbrønnen skulle vi gjøre oss mer kjent med geologien. Alt har gått etter planen der, sier Andreas Wulff, pressekontakt i Eni Norge.

Han forteller videre at Scarabeo 8 straks er i gang på Salina-prospektet.

– Vi kommer etter planen til å sette i gang på Salina i løpet av denne uken, sier Wulff.

Salina ligger under 341 meter med vann i produksjonslisens 533 , og letebrønnen 7220/10-1 skal avdekke om det er hold i estimatene fra lisenspartner Lundin som sier den kan inneholde mer enn en halv milliard fat oljeekvivalenter. Brønnen skal bores under et 54 dagers program.

Når Salina er ferdig boret, skal riggen bevege seg mot Goliat, for å bore produksjonsbrønner. Dette kommer til å bli den lengste, kontinuerlige boringen i Barentshavet noensinne.

– Vi skal bore 22 produksjonsbrønner. Da er gass- og vanninjeksjon innlemmet. I tillegg skal vi bore en avgrensningsbrønn. Om ikke jeg tar feil blir dette den første helårlige boreaktiviteten i norsk Barentshav noensinne, sier han.

Flere har tidligere spekulert i om Eni vil klare å opprettholde Goliat-tidsplanen.

– Vi vurderer dette fortløpende, men utgangspunktet i PUDen med planlagt oppstart fjerde kvartal 2013 står ved lag, sier Wulff.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger