Publisert 4. februar 2000

Etablert for under ett år siden består Roxel nå av totalt seks selskaper De føler seg klare for å møte fremtiden, med høyt tempo, offensiv holdning og kompetanse under samme tak som deler av strategien.

øistein Tømte og Jan Forsell heiser Roxel-flagget.
Fra venstre: Knut Larsen, øistein Tømte og Jan Forsell.
Knut Larsen begynte i Roxel Rental denne uken.
Morselskapet Roxel ble etablert i mai 2011. Nå er det
totalt 6 selskaper, som etter alle solemerker skal bli
enda flere. (Alle foto: Lars Erik Taraldsen)

– Erfaring, kontaktnettverk og synergi betyr omtrent alt.

Det sier Knut Larsen, nyansatt daglig leder i Roxel Rental AS. Med over 25 års fartstid med utleie av kompressorer og generatorer til oljeindustrien startet han denne uken hos Roxel. Nå skal han lede det foreløpig siste skuddet på stammen av Roxels datterselskaper.

– Ett av målene er å disponere en betydelig leiepark allerede i løpet av 2012. Det arbeidet startet allerede i dag, første dagen, sier Larsen.

Han forteller at en av hovedambisjonene til Roxel Rental er å sikre seg en merkbar plass i markedet.

– Ambisjonen er å bli en betydelig aktør til olje- og gassektoren innen luft og strøm, sier han.

Skal vokse
Roxel AS ligger i vannkanten i Stavanger, med 8000 kvadratmeter kontor- og produksjonslokaler å boltre seg på. Roxel-historien startet offisielt i mai 2011 da grunderne Dag øyvind Meling, Trond Ferkingstad og Sigve Sandvik etablerte selskapet. Nå, under ett år senere huser lokalene i tillegg til morselskapet fem datterselskaper. De skal etter alle solemerker bli flere.

– Vi skal være et helintegrert oljeserviceselskap, med riggselskaper som hovedmarked, sier markedsdirektør øistein Tømte.

– Vi ble etablert i mai 2011. Satsingsområdet vårt er kombinert offshore og onshore innen elektro, automasjon, styring og kontroll. Forretningsideen er å skape et helintegrert selskap innen automasjon, kontroll og elektro, sier han, og peker på at noe av det viktigste for å lykkes, er høyt tempo og tilstedeværelse.

– For at vi skal lykkes, er vi nødt til å være både fleksible og offensive. De større kundene våre vil gjerne av vi skal levere alt. Da må vi også ut for å møte kundene, vise at vi er tilstede. Vi må gi fart, sier Tømte.

Navet i Roxel
Inkludert morselskapet, består Roxel-gruppen nå av seks selskaper, både oppkjøpte og nyetablerte. Roxel Products (tidligere On/Off Electro) Roxel Hvac (tidligere HVAC Engineering) og Roxel Elektro Automasjon (tidligere Risa Elektriske).

I tillegg til Roxel Rental, ble Roxel Solutions AS etablert tidligere i år med Jan Forsell som daglig leder, også han med lang fartstid, etter 20 år med styringssystemer, hvorav 17 er rettet mot olje- og gassektoren. I tillegg til stillingen i Solutions, der ingeniørene med kompetanse på styring og kontroll av systemer sitter, er han også salgsdirektør i morselskapet.

– Roxel Solutions er navet i Roxel. Kjernekompetansen herfra kommer fra tidligere Hitec-miljøene, som det skal bygges videre på. Dette datterselskapet skal levere komplette løsninger innen riggmarked og oljeservice, og har spisskompetanse innen drilling og prosess, sier Forsell.

Både Knut Larsen, Jan Forsell og øistein Tømte mener noe av styrken til Roxel er at selskapene jobber under samme tak, og at de i mange situasjoner kan spille med hverandre.

– Den gode synergien her i selskapet er viktig for at vi skal kunne være en totalleverandør. Det at vi kan spille sammen med hverandre, gjør oss bedre, sier Larsen.

– For kunden er det viktig at vi kan gi raske tilbakemeldinger. Da er det godt å ha alle samlet på ett sted, sier øistein Tømte.

Markedsdirektøren sier at de har en fireårsstrategi de arbeider etter, og at veksten i datterselskaper kommer til å fortsette videre.

– Markedet for oljeservice i 2012 og kommende år ser lovende ut. Vi skal ha en kraftig vekstprofil og bygge oss større. Men noe mer enn det vil jeg ikke gå inn på akkurat nå, sier Tømte.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger