Publisert 4. februar 2000

Edison International har kapret sine første operatørskap på norsk sokkel, og det i Norskehavet og Barentshavet.

EDISON: Italienerne har fått lisens i
Norskehavet. Illustrasjon: OED

Den ferske operatøren har sikret seg den ene av kun to tildelte lisenser i Barentshavet, samt en lisens i Norskehavet. PL 595 ligger i Barentshavet, og PL 587 ligger i Norskehavet, like i nærheten av Skarv. Edison International er operatør med 60 prosent på begge, mens North Energy skal være partner med 40 prosent, også i begge lisensene.

Totalt med de to egenopererte lisensene har italienerne i Edison sikret seg andeler i fire lisenser. Selskapet har sikret seg ti prosent i PL 568 og 25 prosent i PL 503 B. begge disee er i Nordsjøen.

Fikk begge
– Vi er selvfølgelig veldig fornøyde, og det er et viktig steg videre for selskapet i Norge. Vi leverte to søknader om operatørskap, og vi fikk begge, sier en fornøyd landsjef for Edison International i Norge, Raffaele Buonaguro, til Petronord.

Også North Energy har fått god uttelling for sine søknader. Styremedlem i selskapet, Johan Petter Barlindhaug, forteller at selskapet har fått de de ville ha.

– Når vi nå har fått fem tildelinger så er vi godt fornøyde med det. det er jo et voldsomt godt resultat, sier han.

North Energy har fått ett operatørskap i tillegg til fire andeler. Barlindhaug legger ikke skjul på at tildelingen av 40 prosent i Edison-opererte lisens 595 i blokk 7124/1 og 2, smaker godt.

– Dette er en spesiell blokk, sier han.

Kombinert med de 20 prosentene North Energy fikk i Statoils lisens 594 i blokk 7123/5, gjør dette selskapet til den store Barents-vinneren i årets TFO.

Vil vise hva de kan

En av lisensene Edison har fått tilbud om, ligger i
nærheten av Statoils FPSO på Norne i Norskehavet.

For Edison er tildelingen nord i Norge det som skal til for videre satsing.

– Nå har selskapet mulighet til å vise oss hva vi kan, i et veldig viktig land. Vårt fokusområde har vært Barentshavet en stund, og vi har intensjon om å vikse videre der, sier Buonaguro.

– Hvordan blir det å jobbe med North Energy?

– Vi er veldig fornøyde med selskapet. Vi tok kontakt med de i begynnelsen av fjoråret for samarbeid, det fungerte ikke da, men nå får vi det til.Det er et godt selskap, og jeg kjenner personlig direktøren, Erik Karlstrøm, sier landsjefen.

Arbeidsforpliktelsene til de to lisensene 587 og 595 er forholdsvis like, og innebærer blant annet boring av letebrønn innen fem år.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger