Publisert 4. februar 2000

RWE Dea leter og finner. Av selskapets to letebrønner i år har begge påvist hydrokarboner, i dag ble det klart at prospektet Titan nær Gjøa inneholder mellom 12,5 og 63 millioner fat olje.

– Nå har vi funnet på to av to brønner, og vi må jo være fornøyd med det, forteller operasjonsleder i RWE Dea Jan Petter Rød til Petro.no.

Sist gang selskapet boret letebrønn på norsk sokkel var i 2002, så to funn når selskapet for første gang leter i Norge på åtte år er godt nytt for selskapet som nå balnt annet er partner i det nyutbyggede feltet Gjøa like i nærheten.

Ser muligheter
Det var den halvt nedsenkbare riggen «Bredford Dolphin» som boret brønn 35/9-6 S i produksjonslisens 420. Brønnen ligger omkring 16 kilometer vest for Gjøa, som opereres av GdF Suez. Gjøa har muligheter til å ta i mot både gass og olje, og Rød i RWE Dea utelukker ikke oppkobling mot installasjonen.

– Vi ser mange muligheter i nærheten, og vi er jo allerede partner på Gjøa, forteller Rød.

Funnet som ble gjort var en kolonne på hovedsakelig olje i en kolonne på 435 meter i Viking- Brent og Dunlingruppen. Oljedirektoratet opplyser at reservoarbergarten har varierende kvalitet og mektighet.

Testene som ble utført viser ifølge direktoratet at det også er varierende strømningsegenskaper, og det foreløpige estimatet av størrelsen er mellom 12,5 og 63 millioner fat olje. For å avklare endelig størrelse vil det være nødvendig med avgrensning.

– Det er veldig oppmuntrende og positivt at RWE Dea har gjort funn, og det er jo et generelt budskap fra oss at Gjøa er tenkt som en omrdåeløsning for den nrodlige delen av nordsjøen. Men om dette funnet blir knyttet inn er for tidlig å si, forteller pressetalsmann i GdF Suez, Ulf Rosenberg.

Han forteller videre at det vil bli ledig kapasitet på Gjøa, og at det er ledig «tomt», eller dekksareal for eventuelle tilknytninger. Gjøa har produksjonstid på 15 år, mens plattformen er bygd for 30 år forteller Rosenberg videre.

FUTURE DEKK: Dette er det såkalte «future dekket» på Gjøa hvor det skal være mulig å sette mer utstyr i
forbindelse med tilknytning av andre felt. Foto: INGER JOHANNE STENBERG

Brønn 35/9-6 S er den første letebrønnen som har blitt boret i PL 420 som ble tildelt i TFO-runden 2006. Det ble boret til et totalt dyp på 3.664 meter under havoverflaten. Havdybden er 370 meter i området.

Riggen skal nå inn til CCB på ågotnes for et verftsopphold.

Partnere i lisens 420 er: RWE Dea (30 %), Statoil (40 %) og Idemitsu (30 %)
Partnere i Gjøa-lisensen 153 er: GdF Suez (operatør 30 %), Petoro (30 %), Statoil (20 %), Shell (12 %) og RWE Dea (8 %).

Denne saken er hentet fra Petro.no . Oilinfo, Petro.no , Petronord og Petromaritim er alle del av mediehuset Petromedia.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger