Publisert 4. februar 2000

Operatør BG Norge har funnet gass og olje i undersøkelsesbrønn 15/12-19 i Nordsjøen. Funnet ligger like sør for Varg-feltet, og er produksjonstestet med en oljerate på 750 kubikkmeter per dag.

Administrerende direktør i BG Norge, Petter Myhre, sier at funnet er oppmuntrende og at det er gjort i den andre egenopererte letebrønnen BG borer på norsk sokkel.

– I løpet av bare fire år har vi etablert oss i Norge som en betydelig aktør med til sammen 21 lisenser. I 14 av disse er BG operatør. Vi vil i løpet av 2008 delta i opp til fem letebrønner på norsk sokkel, og i fire av disse er BG operatør, sier Myhre i en pressemelding.

Selskapet jobber nå med å vurdere ressurspotensialet i funnet. Et foreløpig estimat viser utvinnbare reserver på mellom tre og fem millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter, inkludert funnet 6/3-1.

Det er «Mærsk Guardian» som har stått for boringen, som ble avsluttet på et vertikalt dyp på 3.169 meter under havoverflaten – i Skagerrakformasjonen av Trias alder. Utvinningstillatelse 292 ble tildelt i Nordsjøtildelingene i 2002 til DNO som operatør. BG overtok operatørskapet fra Lundin i 2005 og har 60 prosent eierandel. Lundin eier de siste 40 prosentene.

Det legges til at brønnen nå blir plugget og forlatt. Neste stopp for «Mærsk Guardian» er utvinningstillatelse 274, hvor den skal bore undersøkelsesbrønn 1/3-11 for Dong.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger