Publisert 4. februar 2000

Avgrensingsbrønnen 30/11-7 A på Fulla-funnet i Nordsjøen indikerer mer gass i feltet. Funnet kan inneholde mellom 60 og 105 millioner fat oljeekvivalenter.

Funnet på Fulla ble gjort av StatoilHydro i februar i år, og selskapet spuddet avgrensingsbrønnen 30/11-7 A, som er et sidesteg til funnbrønnen 30/11-7, 2. april.

Brønnen hadde som mål å påvise petroleum i midtre Jura-bergarter i Brentgruppen. Gas ble påtruffet i øvre del av Brentgruppen. Brønnen ble ikke testet, men det er samlet inn data fra hullet. Dana Petroleum, som har en andel i lisensen, melder at det er påvist mellom 60 og 105 millioner fat oljeekvivalenter i funnet.

– Vi er glade for at lisensen har klart å vende tilbake til Fulla så fort og finne større volumet på grunn av akselerert boring. Med tanke på Fullas nærhet til eksisterende infrastruktur ser vi fram til vurderingene av feltutbyggingsmulighetene, sier Tom Cross, administrerende direktør i Dana, i en børsmelding.

Funnet ligger 10 kilometer nordøst for Frigg-feltet, og blir av Dana regnet som kommersielt drivbart. En utbygging som tie-in til infrastruktur i nærheten vil bli vurdert.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 4.118 meter av «Transocean Leader». Vanndybden på borestedet er 111 meter.

StatoilHydro er operatør i lisensen med en eierandel på 50 prosent, mens Svenska Petroleum har 25 prosent, Det norske har 15 prosent og Dana Petroleum har 10 prosent.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger