Publisert 6. desember 2006

Det blir rekordstor deltakelse på Olje- og gasskonferansen i Kristiansund i desember. Konferansen, som er den 24. i rekken, er fullbooket med 355 deltakere.

NTB

Blant dem som kommer torsdag er statsminister Jens Stoltenberg, Hydro-sjef Eivind Reiten, Statoil-sjef Helge Lund og styreformann og konsernsjef i Aker ASA, Leif-Arne Langøy.

– Vi har fylt absolutt alle plasser, og mange har stått på venteliste. Bare en gang tidligere har så mange deltatt på denne Desemberkonferansen, sier Christina Hovde i KOM Vekst til NTB.

Høy aktivitet
Hovde tror at både den høye aktiviteten i olje- og gassvirksomheten utenfor Midt-Norge og et toppet program bidrar sterkt til interessen.

Arrangør er Norsk Petroleumsforening i samarbeid med KOM Vekst. Tema for årets konferanse er «Energi til Europa – Norskehavet leverer». Temaet er aktuelt i forhold til Langeled-rørledningen som nylig ble åpnet, og som skal forsyne England med gass fra Ormen Lange/Møre og Romsdal.

At et fylke som forsyner England med 20 prosent av landets behov for gass, selv går inn i en periode med strømmangel er et paradoks som trolig blir berørt av flere av foredragsholderne.
Allerede denne vinteren har Statnett laget et eget prisområde for Midt-Norge som følge av mangelen på strøm i landsdelen. Denne strømmangelen vil bli forsterket når Ormen Lange kommer i drift om ett år.

Gasskraftverk
Statsminister Jens Stoltenberg skal på talerstolen allerede før klokken 10 torsdag. Han har fått en nokså rund utfordring fra arrangøren og skal snakke om energi- og industrinasjonen Norge. Regjeringens forhold til gasskraftverk i Norge blir helt sikkert et tema Stoltenberg vil ta for seg, og det er ventet at han også vil berøre det mange mener blir en kraftkrise i Midt-Norge fra neste vinter.

Tjeldbergodden og Ormen Lange står trolig også på statsministerens temaliste. Det er aktuelt å bygge gasskraftverk i tilknytning til begge disse ilandføringsstedene.

Konsernsjefene i landets to største oljeselskaper, Lund i Statoil og Reiten i Hydro, skal snakke om mulighetene på norsk sokkel og om Ormen Lange.

Blant flere interessante titler under Desemberkonferansen er Hans Geelmuyden som tar for seg oljenæringen og dialogen med omverdenen. «40 år og stadig like misforstått» er tittelen på hans foredrag.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger