Fullfører milliardavtale med Wintershall

Publisert 31. juli 2013

Statoils avtale med Wintershall, som omfatter salg av andeler i Brage-lisensene, nedsalg i Gjøa og Vega, samt oppkjøp i Edvard Grieg-lisensen er nå fullført. Avtalen har en verdi på nesten 8,6 milliarder kroner.

– Vederlaget var på 1,45 milliarder dollar. Beløpet inkluderer et betinget vederlag på 100 millioner dollar knyttet til produksjonen på Vega, skriver Statoil i en melding onsdag.

Omregnet til dagens kronekurs er vederlaget på 8,592 milliarder kroner.

– Avtalen viser hvordan aktiv porteføljeforvaltning kan realisere verdier og gi muligheter for langsiktig vekst samtidig som vi styrker vår økonomiske fleksibilitet, sier Øystein Michelsen, Statoils konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge.

Ved å gå inn i Edvard Grieg-lisensen styrker Statoil sin posisjon som den største aktøren på Utsirahøyden ved å ha eierandeler i alle funnene i området: Johan Sverdrup, Edvard Grieg, Gina Krog og Ivar Aasen, heter det i meldingen.

– Norsk sokkel er og vil fortsatt være en bærebjelke for Statoil. Ved å utvikle nye felt og øke oljeutvinningen, har vi ambisjoner om å fortsette å produsere mer enn 1,4 millioner fat oljeekvivalenter per dag i 2020 fra norsk sokkel, sier Michelsen.

Wintershall overtar operatørskapet for Brage-feltet som en del av avtalen som ble inngått 22. oktober i fjor. Overføringen av operatørskapet er forventet 30. september, men Statoil vil støtte Wintershall med utlån av personell og annen assistanse i inntil 18 måneder etter 1. oktober, opplyser Statoil.

– Vi har jobbet godt sammen med Wintershall for å forberede at overføring av operatørskapet blir gjort på en sikker og effektiv måte, sier Michelsen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger