Publisert 4. februar 2000

Statoil har gjort funn på Flyndretind-prospektet, nord for Mikkel-feltet. Det betyr pause i selskapets leteprogram, for første gang på mange år.

FANT: «Ocean Vanguard» gjorde funn, men nå
skal riggen inn til verftsopphold. (Foto: TOTAL)

Funnet inneholder trolig mellom to og fire millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter, tilsvarende mellom 12,5 og 25 millioner fat olje.

– Dette er et relativt lite gassfunn, men like fullt kommersielt drivverdig. Nå jobber vi videre med dette interessante området for å planlegge neste steg, sier Geir Richardsen, Statoils letesjef for feltnær leting i Norskehavet., i en pressemelding.

Brønnen på Flyndretind ble spuddet av «Ocean Vanguard» 5. april. Riggen skal nå til verftsopphold på ågotnes, og det betyr at Statoil, for første gang på flere år, ikke har noen letebrønner som bores. Pausen blir dog neppe lang; den neste brønnen som skal bores er en letebrønn på Brynhild-prospektet nær Gudrun-feltet. Brønnen 15/3-9 skal bores av «Transocean Leader» i lisens 187, og Statoil har tidligere sagt at brønnen skal spuddes i midten av mai. Selskapet har dog ikke fått boretillatelse av Oljedirektoratet enda, og det er derfor grunn til å tro at det er en liten stund til arbeidet med brønnen begynner.

Flyndretind-funnet ble gjort i brønnen 6407/2-6 S, og denne ligger i lisens 473.

– Brønnen påviste hovedsakelig gass med en mindre oljekolonne i Tiljeformasjonen. Det ble påtruffet mindre mengder gass i Rorformasjonen. Begge formasjonene hadde reservoarkvalitet som forventet. Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking, rapporterer nå Oljedirektoratet.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 3.166 meter under havoverflaten, og havdypet på stedet er 253 meter.

Lisenspartnerne i lisensen, Statoil (40,85 prosent), Eni (29,4 prosent), Petoro (19,95 prosent) og ExxonMobil (9,8 prosent), vil nå vurdere å knytte funnet opp til åsgardfeltet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger