Funn ved Gimle-feltet

Publisert 9. mai 2014

Statoil har funnet mellom 1,26 og 6,29 millioner fat oljeekvivalenter i observasjonsbrønn på østflanken av Gimle-feltet.,Statoil Petroleum AS, operatør for utvinningstillatelsene 120 B/Gimle Unit , har avsluttet boring av en observasjonsbrønn med letemål 34/10-C-18 A .
Brønnen er boret på østflanken av Gimle -feltet, som ligger mellom feltene Gullfaks og Visund i nordlige del av Nordsjøen.

Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i midtre jura til øvre trias reservoarbergarter (Brentgruppen, Statfjordgruppen og Lundeformasjonen). Brønnen ble skråboret og påtraff petroleum i Brentgruppen, Statfjordgruppen og Lundeformasjonen med reservoarsander av antatt god reservoarkvalitet. Foreløpig beregning av størrelsen på funnene er til sammen mellom 0,2 og 1 million standardkubikkmeter (Sm3) utvinnbare oljeekvivalenter (oe), tilsvarende mellom 1,26 og 6,29 millioner fat oe. Funnene vil bli vurdert tilknyttet Gimlefeltet.

Brønnen ble ikke formasjonstestet og det ble utført begrenset datainnsamling på grunn av tekniske problemer i brønnen. 34/10-C-18 A ble boret til et vertikalt dyp på 3023 meter under havflaten, med et målt dyp på 8501 meter og ble avsluttet i bergarter antatt å tilhøre Lundeformasjonen. Havdypet er omlag 220 meter.

Brønn 34/10-C-18 A ble boret fra Gullfaks C -plattformen. Brønnen er plugget og forlatt og brønnen er deretter sideboret som utvinningsbrønn 34/10-C-18 B i Gimle .

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger