Publisert 4. februar 2000

Noreco-sjef Scott Kerr tror den foreslåtte Noreco – Det norske-fusjonen vil gjøre selskapene bedre rustet til å ta store utbyggingsprosjekter. Det er gode nyheter for leverandørene.,

VIL RUSTE FOR STORUTBYGGING: Noreco-sjef
Scott Kerr. (Foto: HENRIK SALTHE)

– Vi mener at det er plass til en stor, norsk, uavhengig aktør, og det er det hullet i markedet vi ønsker å fylle med den foreslåtte fusjonen, sa Noreco-sjef Scott Kerr på en pressekonferanse i dag.

Ikke oppsigelser
Kerr la vekt på at resultatet av en fusjon ikke skulle bli oppsigelser, og at det i Norecos forslag til fusjon lå at alle kontorene til både Noreco og Det norske skal opprettholdes.

– Det er viktig at alle forstår at vi gjør dette for å vokse, og at vi gjør dette for de ansatte i begge selskaper, sier styreleder Lars Takla i Noreco.

– Vi trenger et selskap med en viss størrelse for å svare på utfordringene som ligger i framtiden, kommenterte Kerr med klar henvisning til større feltutviklingsprosjekter.

– Bra for leverandørene
– En sammenslåing vil helt klar være positiv for leverandørindustrien. Jeg har fulgt med på serien om oljeeventyret på TV, og det er helt utrolig hva vi har fått til i Norge, men jeg tror vi kan få til enda mer med ett uavhengig selskap, sier Scott Kerr til Oilinfo.

Også styreformann Takla tror en fusjon mellom Det norske og Noreco vil styrke leverandørene.

– Det er mange funn på norsk sokkel, og et fusjonert selskap vil være bedre posisjonert til å utvikle større oljefelt, sier han til Oilinfo, og legger til:

– En sammenslåing vil gi oss både kompetansen og den finansielle styrken som trengs for å gjøre det.

Spår Frøy- og Jotun-samarbeid
Selv om en eventuell fusjon må vurderes av begge selskapenes generalforsamlinger og styrer, har administrerende direktør Scott Kerr allerede tips om hvilke lisenser i Nordsjøen som kan by på fellesprosjekter for et nytt, fusjonert selskap. Blant annet seiler det mye omdiskuterte Frøy-feltet opp som en god kandidat.

-Vi har noen leteområder i Frøy-området og vi er også lisenspartnere, sammen med Det norske, i flere lisenser nær Frøy. Vi har også en god overlapping i Jotun-området, der vi blant annet skal bore en letebrønn på Eiganes-prospektet seinere i år.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger