Publisert 20. oktober 2009

Den foreslåtte fusjonen mellom Det norske oljeselskap og Røkke-eide Aker Exploration har blitt vedtatt på Det norskes ekstraordinære generalforsamling. Dermed er det duket for en ny, stor aktør på norsk sokkel.

Av Henrik Arnestad Salthe

Etter fusjonen vil det fusjonerte selskapet, som skal bære Det norske-navnet videre, bli det nest største oljeselskapet på norsk sokkel målt i antall operatørskap og leteaktivitet.

Ved avstemningen i går stemte hele 94,34 prosent for fusjonen. Det gjør administrerende direktør Erik Haugane i Det norske godt fornøyd.

– Fusjonen er et stort steg videre for å gjøre Det norske til et slagkraftig selskap på norsk sokkel. Dette er en bransje der størrelse teller. Fusjonen gir oss en bredere portefølje av spennende prospekter, større tilgang på riggkapasitet, og en hovedeier med stor kompetanse og betydelig finansiell styrke, sier han i en pressemelding.

Nåværende styreleder Svein Sivertsen, som vil bli erstattet av Kjell Inge Røkke etter fusjonen, sier seg også godt fornøyd med så langt som man foreløpig har kommet i fusjonsprosessen.

– Det norske og Aker Exploration er to selskaper som passer godt sammen. Denne fusjonen forener to letemiljøer som hver for seg i løpet av få år har bygget opp en betydelig lisensportefølje på norsk sokkel. Det nye selskapet vil skape mer verdier både for aksjonærene og for samfunnet som helhet, sier han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger