Publisert 21. april 2006

De politiske topplederne for fylkene i norskehavsregionen krever CO2-håndtering i forbindelse med utbyggingene på gassfeltene Skarv og Idun.

NTB

Dette gjør de klart i et felles brev til olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) og miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV).

Fylkesordfører Jon Aasen (Ap) i Møre og Romsdal sier at den planlagte kraftproduksjonen fra Skarv- og Idun-utbyggingen vil ha vesentlig høyere utslipp av CO2 enn konvensjonelle gasskraftverk på land.

– Vi mener det er et stort paradoks at det samtidig med at det stilles krav til CO2-håndtering for nødvendig kraftproduksjon på land, blir planlagt nye, store CO2-utslipp fra petroleumsvirksomheten i havet like utenfor oss, heter det i brevet.

Brevet er signert fylkesordførerne Jon Aasen (Ap) i Møre og Romsdal og Tore O. Sandvik (Ap) i Sør-Trøndelag, fylkesrådsleder Alf-Daniel Moen (Ap) i Nord-Trøndelag og fylkesrådsleder Geir Knutson (Ap) i Nordland.

Skarv- og Idun-feltene vil etter planen bli satt i produksjon i 2010. Tre av fylkene ved Norskehavet vil fra samme tidspunkt møte en alvorlig kraftkrise.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger