Publisert 4. februar 2000

Det norske oljeselskap overtar ti av Talismans 17.5 prosent av barentshavlisens PL 438, og blir dermed partner i Skalle-prospektet.

Det norske har så langt ikke sagt noe om hvordan de kompenserer Talisman Energy for andelen i lisensen, en lisens som opereres av Lundin Petroleum. Lundin bekreftet forøvrig i går overfor oilinfo.no at de vil bruke «Transocean Leader» til boringen av Skalle-prospektet i juni 2011.

– Det norske styrker med dette sin posisjon i Barentshavet, sier administrerende direktør i Det norske, Erik Haugane, i en pressemelding fra selskapet.

– Vi har tro på at det finnes betydelig petroleumsressurser i Barentshavet og vil i sommer delta i letebrønner på prospektene Norvarg , og nå Skalle. Denne avtalen vil sammen med mulige tildelinger i 21. runde skape et fundament for en langsiktig tilstedeværelse i Barentshavet. Lisensene i Barentshavet ledes fra vårt Harstadkontor, legger han til.

PL 438 omfatter blokkene 7120/1-6 , ble tildelt 30. april 2010, og opereres av Lundin (25%), med RWE Dea Norge (20%), Petoro (20%), Marathon Norge (17.5%), Det norske (10%) og Talisman (7.5%) som partnere.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger