Publisert 4. februar 2000

En ny studie viser at subseasektoren i den britiske olje- og gassindustrien har vokst fra 34,5 milliarder kroner i 2006 til 44,3 milliarder kroner i 2007.

Det er Arthur D. Little som har utført studien bestilt av Subsea UK, og det er tredje gang konsulentselskapet har laget en rapport om emnet på like mange år. Målet er å gi nøyaktig informasjon om størrelsen og skalaen på subseaindustrien, og å kartlegge hvordan utviklingen er fra år til år, melder selskapet.

Rapporten viser at det nå er over 800 selskapet som jobber med undervannssegmentet, og at disse til sammen holder over 30.000 personer i arbeid. I britiske pund har inntektene til industrien vokst fra 3,35 milliarder til 4,3 milliarder. Det er en vekst på 29 prosent.

– UK forsetter å være et attraktivt marked for de fleste aktører, og har potensial til å fortsatt holde et høyt aktivitetsnivå. Men, de fleste store selskapene fokuserer nå på strømninger og nøkkelprosjekter i områder som Vest-Afrika, Nord-Afrika, Asia, Australia, Brasil og Mexicogulfen, sier sjefen for Subsea UK, David Pridden.

Og her kommer en av de store utfordringene for den britiske subseasektoren. Mer enn 50 prosent av inntektene kommer nemlig fra det internasjonale markedet, og eksporten har økt med 26 prosent – noe som tilsvarer nesten hele veksten til sektoren.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger