Publisert 4. februar 2000

Frydenbø Industri inngår et samarbeid med Bergen Group for videre oppbygging av et senter for maritim og offshorerettet industri på Hanøytangen.

Her på Hanøytangen utenfor Bergen oppretter Frydenbø Industri nytt verksted og kontor. (Foto: BERGEN GROUP)

I juni i år kjøpte Frydenbø Eiendom en 26 mål stor tomt på Hanøytangen utenfor Bergen. Frydenbø Industri planlegger å flytte deler av sin virksomhet til dette området.

– Vi vil bygge et kombinert lager/verksted og kontorbygg her, og deler av virksomheten i Bergen flyttes til det nye anlegget. Et nytt anlegg vil gi mer rasjonell drift og bedre arbeidsmiljø for de ansatte, da Frydenbø Industri gradvis vil dreie mer av virksomheten mot offshoremarkedet, forteller Rolf-Erik Berle-Jørgensen, administrerende direktør i Frydenbø Industri, i en pressemelding.

I løpet av de siste to årene har Bergen Group investert om lag 150 millioner kroner på å utvikle Hanøytangen til et fleksibelt anlegg for vedlikehold, service og modifikasjonsoppdrag av flytende offshore-installasjoner.

– Vi har store ambisjoner om å videreutvikle Hanøytangen til et unikt industriområde med fokus på offshore-aktiviteter og maritim industri. Flere av Bergen Group sine etablerte virksomheter vil i større grad knyttes til Hanøytangen. Frydenbø Industri sin kommende etablering vil bidra sterkt til den videre veksten og utviklingen av dette unike industriområdet, sier Pål Engebretsen, konsernsjef i Bergen Group.

I løpet av de neste månedene vil Frydenbø Industri vurdere omfanget av flyttingen i samråd med ansatte. Tidligst flytting gjennomføres i første halvdel av 2012.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger