Gass i Ivory

Publisert 2. desember 2014

Har påtruffet gass i letebrønn 6707/10-3S i Norskehavet.,Det melder både lisenspartner Atlantic Petroleum og Rocksource tirsdag morgen.

Letebrønn 6707/10-3S , som ligger i PL 528 B i Norskehavet, testet det vestligste segmentet i Ivory -strukturen, et av flere prospekter i lisensen.

Primærmål for brønnen var å påvise hydrokarboner i sandsteiner fra Kvitnosformasjonen. En tykk og velutviklet dypmarin vifte ble påtruffet 61 m grunnere enn prognosert. Brønnen som var boret nedflanks fra toppen av strukturen påtraff en 12 m gasskolonne.

I Lysingformasjonen boret brønnen gjennom en vannfyllt sandstein.

Omfattende datainnsamling har blitt utført og inkluderer kjernedata, fluidprøver, trykkdata, wirelinelogger og VSP. Disse dataene vil nå bli analysert.

– Vi er glade for å kunne annonsere et gassfunn i Ivorybrønnen. Denne brønnen testet et av segmentene i Ivoryprospektet, og resultatene fra denne første brønnen vil bidra til evaluering av potensialet i lisensen som er lokalisert like nordøst for det pågående Aasta Hansteen feltutviklingsprosjektet, sier CEO Ben Arabo i Atlantic Petroleum.

– Vi er også meget godt fornøyde med de sikre operasjonene ledet av Centrica og det gode samarbeidet i lisensen, sier han.

Videre arbeid er nødvendig for å evaluere ressurspotensialet i funnet. Hvis funnet er kommersielt så vil det sannsynligvis bli knyttet til det Statoil-opererte Aasta Hansteen-feltet. som er lokalisert 20 km lengre sørøst og som er planlagt å starte produksjon i 2017.

Letebrønnen ble boret til en totaldybde på 4.264 m under havnivå av boreskipet «West Navigator.» Brønnen vil nå bli permanent plugget og forlatt.

Centrica er operatør i PL528 B med 40 prosent eierskap. Partnere er Statoil (25 prosent*), Wintershall (10 prosent*), Rocksource Exploration Norway (10 prosent), Atlantic Petroleum Norge AS (9 prosent) og Repsol (6 prosent).

*Wintershall sin eierinteresse forutsetter myndighetsgodkjennelse

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger