Publisert 4. februar 2000

Centrica Resources melder om gass og kondensat i Fogelberg-prospektet og undersøkelsesbrønn 6506/9-2. Funnet er estimert til mellom tre og 15 millioner Sm3 oljeekvivalenter.

For en måned siden meldte Fogelberg-partner North Energy om funn på prospektet. Da var det ikke klart om det var olje eller gass, og størrelsen var heller ikke nevnt.

Nå skriver operatør Centrica at brønnen påviste gass/kondensat i både Garn- og Ileformasjonene, mens Tofte- og Tiljeformasjonene trolig er vannfylte. Foreløpige beregninger viser en funnstørrelse på mellom tre og 15 millioner standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbare oljeekvivalenter.

– Det vil være behov for en mer omfattende analyse av resultatene før en avgjørelse om avgrensing og utbygging av funnet kan bli tatt, skriver Centrica i en pressemelding.

Brønnen ble boret til en vertikal dybde på 4.736 meter og avsluttet i åreformasjonen.

Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt. Vanndybden på stedet er «West Alpha» og brønnen ble boret av «West Alpha».

Lisensen ble tildelt i TFO 2006, og Centrica er operatør med en andel på 28 prosent. Petro-Canada har en andel på 30 prosent. E.ON Ruhrgas Norge har 15 prosent, Faroe Petroleum har 15 prosent mens North Energy har 12 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger