Publisert 8. juli 2020

Equinor og partnerne Source Energy AS og Wellesley Petroleum AS har funnet gass og kondensat i undersøkelsesbrønn 30/2-5 S Atlantis.

Foreløpige beregninger av påviste ressurser er på mellom 3 og 10 millioner standard kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter, tilsvarende 19 – 63 millioner fat oljeekvivalenter, skriver Equinor i en pressemelding.

– Det er oppløftende at vi klarer å påvise stadig flere ressurser i et av de aller mest modne områdene på norsk sokkel. Nå starter arbeidet med å evaluere potensialet for en lønnsom og CO2-effektiv utvinning, sier Nick Ashton, letedirektør for norsk sokkel i Equinor.

Brønnen ble boret om lag 17 kilometer sør for Kvitebjørn-feltet og 10 kilometer nord for Huldra.

Primært letemål for undersøkelsesbrønn 30/2-5 S var å finne hydrokarboner i reservoarbergarter tilhørende Brent-gruppen av midtre jura alder. Brønnen påtraff en gasskolonne på om lag 160 meter hvorav 60 meter utgjør effektivt reservoar i midtre jura.

Det ble påtruffet dårlig til tilfredsstillende reservoarkvalitet i Ness-, Etive- og Tarbert-formasjonen, mens Rannoch-formasjonen hadde dårlig reservoarkvalitet.

Brønnen ble boret av West Hercules som nå skal bore undersøkelsesbrønn 35/11-24 S, med prospektnavnet Swisher, i utvinningstillatelse 248 C.

Source Energy mangler penger – får ikke info om egen letebrønn

Siste fra forsiden

Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger