Publisert 9. desember 2005

Eriksen ser store muligheter i Nord-Norge og mener petroleumsvirksomhet, miljøvern og fiskeriinteresser kan gå hånd i hånd melder ANB.

– Vi snakker om tusenvis av arbeidsplasser basert på gass. Det er jeg ikke i tvil om, sier Odd Eriksen (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Gassen som vi nå pumper opp stadig mer av må i større grad enn hittil brukes for å skape arbeidsplasser på land, sier Eriksen.

Han ønsker å øke forskningsinnsatsen og vri den mot videreutvikling av gassen. Næringsministeren viser til at NHO og LO har sagt at det bør investeres om lag 1 milliard kroner i forskning over fire år for å utnytte gassen som råvare melder ANB.

-Utfordringen er å gjøre det økonomisk lønnsomt å ta gassen i land i Norge. Det er et paradoks at hvis vi finner gass rett utenfor kysten, så er det billigere å ta den ut av røret på kontinentet enn å bruke gassen i Norge. Vi har et takssystem som ikke stimulerer til å ta gassen i land i Norge, sier Eriksen.

– Den 19. konsesjonsrunde skal gå som planlagt, men her må vi skjele ekstra til de fem kystnære blokkene. Petroleumsaktivitet i nordområdene er forankret i erklæringen fra Soria Moria. De fem kystnære blokkene vil bli vurdert i lys av forvaltningsplanen for nordområdene. Det er viktig at vi klarer å håndtere miljøutfordringene og hensynet til fiskeriene kombinert med leting etter olje og gass, sier Eriksen. (ANB)

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger