Publisert 21. november 2005

Gassco vil samarbeide med den lille gründer- og inkubatorbedriften Strategic Management Consulting AS (SMC), for å effektivisere resultatframdrift og prioriteringer i de ulike forsknings- og utviklingsprosjektene i bedriften.,

I uke 47 skal resultatet av samarbeidet mellom Gassco og SMC presenteres på en innovasjonskonferanse i Oslo i regi av NHO-foreningen Abelia, melder Gassco.

Bak SMC står gründerne Per Velde og Frode Samuelsen. I 2003 kontaktet Gassco konsulentene i forbindelse med strukturering av arbeidsprosessen for porteføljeledelse av F&U-prosjektene. På grunnlag av Gasscos kravspesifikasjon til et nytt databaseverktøy, fikk gründerne oppdraget med å skape programvaren Glacier. Prototypen fungerte og programvaren ble i høst lansert på markedet.

Gasscos årlige F&U-kostnader er i størrelsesorden 50-100 millioner kroner, og det er rundt 40 aktive prosjekter i porteføljen.

– Resultatet ved bruk av Glacier har vært bra. Gassco har oppnådd en svært god målforankring av F&U-porteføljen i forretningsstrategien for selskapet, og selve administrasjonen av prosjektene er betydelig forenklet,” sier direktør for enheten Teknologi i Gassco, Svein Birger Thaule.

SMC er en av få på verdensbasis som tilbyr software spesialisert mot nisjen utviklingsprosjekter. Bedriften støttes av Innovasjon Norge.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger