Publisert 4. februar 2000

Alve-feltet i Norskehavet kom i går i produksjon. Det forlenger levetiden på Norne-skipet med fem år.

Gass- og kondensatfunnet Alve ble funnet i 1990, og var årsaken til at det større Norne-feltet ble funnet. Norne kom i produksjon allerede i 1997, og nå er altså Alve bygget ut som en satellitt til produksjonsskipet på Norne. Produksjonen startet i går ettermiddag.

TETT BåND TIL NORNE: Alve.
(Ill.: STATOILHYDRO)

– Produksjonen fra Alve og andre funn i området forlenger Nornes levetid fra 2016 til 2021. Dette gir økte ringvirkninger for landaktivitetene i nord, sier StatoilHydros produksjonsdirektør for Norne, Anita A. Stenhaug, i en pressemelding.

Gassen fra Alve blir eksportert gjennom rørsystemene fra Norne. I og med at funnet ligger så nær Norne og skulle knyttes opp til eksisterende infrastruktur kunne StatoilHydro levere inn en forenklet Plan for utbygging og drift (PUD). Det tok bare to-tre måneder å få godkjent planen.

– Alve er et pilotprosjekt for levering av forenklet PUD for satellittfelt. Denne framgangsmåten er nå tatt i bruk for utbyggingsprosjekter for andre slike felt, sier leder for utbyggingsprosjektet, Kjell Helge Eide.

Det blir forventet en maksimal gassproduksjon på rundt fire millioner kubikkmeter gass i døgnet fra subsea-feltet. Reservene i feltet er beregnet til 6,78 milliarder kubikkmeter gass og 8,3 millioner fat kondensat. StatoilHydro er operatør på feltet og har en andel på 85 prosent, mens DONG har 15 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger