Publisert 4. februar 2000

Forrige mandag fikk StatoilHydro godkjennelsene som trengtes for å starte opp produksjon på Tune Sør,-utbyggingen, og i helgen ble kranene åpnet på den ferske havbunnsutbyggingen.

BRER OM SEG: Tune Sør er knyttet til Oseberg.

Lørdag 18. juli startet produksjonen på Tune Sør, som er en satellitt knyttet til Oseberg feltsenter via havbunnsrammen på Tune. Det første året vil gassen fra Tune Sør tilsvare 10 prosent av den totale gassmengden som eksporteres fra Oseberg feltsenter.

– Forventet produksjon fra Tune Sør er på 1,4 millioner standard kubikkmeter gass per dag. Dette er et viktig bidrag til å opprettholde den positive produksjonsutviklingen på Oseberg, sier Torstein Hole, direktør for Drift Vest i StatoilHydro, i en pressemelding.

Tune Sør er med på å øke ressursgrunnlaget for Oseberg-feltet, som har vokst fra rundt 1 milliarder fat oljeekvivalenter til 2,4 milliarder fat. Nå peker StatoilHydro fram mot videre utvikling i området.

– I mars påviste StatoilHydro enda mer olje og gass i Oseberg-området i Katla-brønnen. Dette feltet vil trolig også bli utviklet med tilknytning til en av de eksisterende havbunnsinstallasjonene i Oseberg-området, skriver selskapet i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger