Gassfunn ved Visund

Publisert 19. mars 2014

Statoils brønn 34/8-17 S påtraff en om lag 31 meter brutto gasskolonne ved Visund-feltet i Nordsjøen.,Statoil Petroleum AS, operatør for utvinningstillatelse 120 , har avsluttet boring av undersøkelsesbrønn 34/8-17 S . Brønnen er boret på nordøstflanken av Visundfeltet, i den nordlige del av Nordsjøen.

Primært letemål med brønnen var å påvise petroleum på Visundfeltets østflanke i nedre jura reservoarbergarter (Statfjordgruppen). Sekundært letemål var å påvise petroleum i nedre jura (nedre Statfjordgruppen) og øvre trias reservoarbergarter (Lundeformasjonen).

Brønnen påtraff en om lag 31 meter brutto gasskolonne i Tabert-, Ness- og Etiveformasjonen i midtre jura, hvorav om lag 20 meter i sandsteiner med meget god reservoarkvalitet. I umiddelbart underliggende reservoarbergarter, i Rannochformasjonen i midtre jura, ble det påtruffet en om lag 21 meter petroleumskolonne i sandsteiner med dårlig reservoarkvalitet. Spor av petroleum ble også påtruffet i nedre jura sandsteiner med variabel reservoarkvalitet i Cookformasjonen og i Statfjordgruppen. Det er foreløpig uavklart om det er olje eller gass i Rannoch-, Cookformasjonen og i Statfjordgruppen. Lundeformasjonen er vannfylt.

Det ble gjort datainnsamling og prøvetaking i brønnen, men den ble ikke formasjonstestet. Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom 0,5 og 2 millioner Sm³ utvinnbare oljeekvivalenter. Rettighetshaverne i PL 120 vil vurdere å knytte funnet opp til eksisterende infrastruktur i Visundområdet.

Dette er den 24. letebrønnen i lisens 120. Tillatelsen ble tildelt i 10. konsensjonsrunde del A i 1985. 34/8-17 S ble boret til et vertikalt dyp av 3187 meter under havoverflaten, og ble avsluttet i Lundeformasjonen i øvre trias. Havdypet er 378 meter. Brønnen vil nå bli permanent plugget og forlatt.

Brønn 34/8-17 S ble boret av boreinnretningen «COSL Pioneer», som nå skal foreta en sidestegsboring til et produksjonsmål i Visundfeltet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger