Publisert 4. februar 2000

Terje Riis-Johansen har avbrutt vinterferien for å rydde opp i strømkrisen. Dersom det bestemmes å starte opp de mobile gasskraftverkene, vil det likevel ta opptil to uker før de kan generere kraft.

Senterpartiet i Midt-Norge krevde i går at Riis-Johansen måtte komme tilbake fra ferie og ta affære med de økende strømprisene i landsdelen.

Hans partikolleger krever nå at de mobile gasskraftverkene på Tjeldbergodden og Nyhamna startes opp, mens Riis-Johansens stedfortreder, Robert Kåss, mener dette ikke er aktuelt.

Nå har olje- og energiministeren avbrutt vinterferien og departementet skriver på sine nettsider at Riis-Johansen vil møte pressen og energimyndigheter i løpet av ettermiddagen i dag.

Trondheim Senterparti sendte i går et brev til Olje- og energidepartementet hvor de ber om at reserveanlegget på Tjelbergodden startes opp.

– Vår olje- og energiminister Terje Riis-Johansen må ta i bruk de virkemidlene han har for å bidra til å løse kraftkrisen i Midt-Norge. Dersom han mener regelverket ikke tillater oppstart av de mobile gasskraftverkene nå, har han mulighet gjennom en midlertidig forføyning å sørge for en rask oppstart av reservekraften, sier Anita Utseth, leder av Trondheim Senterparti, til Dagens Næringsliv i dag.

Kommunikasjonssjef ved Statsnett som drifter de mobile gasskraftverkene, Rune Gutteberg Hansen, sier til Petro.no at det vil ta tid å starte opp gasskraftverkene dersom det vedtas at de skal skrus på.

– Det vil være en oppstartsperiode hvor man skal bestille gass, og få bemanningen på plass. Det trengs operatører for å drifte kraftverket, og siden det kun skal brukes i helt spesielle forhold, sitter ikke disse personene og venter på å bli kalt ut. Det vil ta fra en til en og en halv uke før vi er i gang med kraftproduksjonen, sier Gutteberg Hansen til Petro.no

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger