Publisert 4. februar 2000

Storbritannia har tilgang til masse gass, men må forbedre infrastruktur og lagringsmuligheter for å sikre skikkelig distribusjon, sier BP-sjef Tony Hayward.

Hayward kommenterte på spørsmål om gassikkerhet i et intervju med britiske BBC Radio 4 i dag morges, og sa det var en veldig ufornuftig paranoia rundt gass, særlig i Storbritannia.

– Det er masse gass i verden, og det er masse gass tilgjengelig fra flere forskjellige resurser, sa Hayward til BBC, igjen sitert av Upstream.

– Dersom du ser på de siste seks månedene har vi fått gass fra Norge, Algeria, Egypt og Trinidad. Det er dermed rart at så mange bekymrer seg for at vi blir mer avhengige av importert gass, fortsatte han.

Hayward mener Storbritannia burde omfavne muligheten til å importere og bruke gass, siden det er lavt innhold av karbon, og en veldig fornuftig overgang fra dagens ståsted til hvor landet ønsker å være om 20 til 30 år.

– Den nylige hendelsen med kaldt vær og mangel på gass skyldtes at gassen ikke kunne komme inn i landet, til stedene hvor den trengtes. Vi hadde derfor ikke mulighet til å balansere etterspørsel og forsyning, sa Hayward.

BP-sjefen mener at Storbritannia må bygge mer infrastruktur og lagringsmuligheter for gass.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger