Publisert 4. februar 2000

årets produksjonstall for mars sammenlignet med fjorårets måned, viser synkende oljeproduksjon og økende gassproduksjon på norsk sokkel. Samme tendens viser igjen i årets første kvartal.

I mars i fjor ble det produsert 10,6 millioner standard kubikkmeter (Sm3) olje på norsk sokkel. Samme måned i år sank dette til 9,4 millioner Sm3, ifølge Oljedirektoratet (OD).

Gassproduksjonen viser imidlertid motsatt tendens. I mars i år ble det produsert 10,5 milliarder Sm3 mot fjorårets 9,7 milliarder Sm3.

Kondensatproduksjonen har samme tendens som olje, fra 1,5 millioner Sm3 i fjor til 1,4 i år. Den gjennomsnittlige oljeproduksjonen per dag var 1,9 millioner fat, mens total væskeproduksjon var 2,3 millioner fat.

Les også: – Gassmarkedet er rosenrødt

Den totale petroleumsproduksjonen i løpet av årets første kvartal er mindre sammenlignet med fjorårets. Fra januar til mars i fjor var produksjonen 65,8 millioner Sm3 oljeekvivalenter, mens i år har tilsvarende tall sunket til 63,9 millioner Sm3. Dette kan skyldes delvis nedstengte felt. Ifølge Oljedirektoratet ble produksjonen på Draugen-feltet stengt i perioder på grunn av kulde.

Også produksjonen på Vale-feltet ble rammet av stenging i april på grunn av tekniske problem, men denne stengingen har ingen innvirkning på verken produksjonstall for mars, ei heller for kvartalsproduksjonen.

På lik linje med marstallene viser kvartalstallene at gassproduksjonen øker, og fra januar til og med mars i fjor ble det produsert 29,8 milliarder Sm3 gass. Dette økte til 30,8 milliarder Sm3 gass i år.

For olje er det motsatt. I fjor ble det produsert 30,6 millioner Sm3 olje. Tilsvarende produksjonstall for olje i år sank til 27,9 millioner Sm3.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger