Gassrørledning fra Varg-feltet godkjent

Publisert 15. april 2013
Tillatelse til anlegg og drift av en ny gassrørledning fra Varg-feltet i den sørlige delen av Nordsjøen er godkjent av Kongen i statsråd.

,Tillatelsen til anlegg og drift av en ny gassrørledning fra Varg -feltet ble godkjent fredag 12. april.

Varg-feltet inneholder hovedsakelig olje, og har vært i produksjon siden 1998. Gassen fra feltet har hittil blitt reinjisert i Varg-reservoaret fordi det ikke var tilgjenglig infrastruktur i området da feltet ble bygget ut. Gassen skal nå eksporteres gjennom en ny seks kilometer lang rørledning til Rev -feltet, for videre eksport via Armada -feltet til Storbritannia.

– Varg gasseksport er et samfunnsøkonomisk lønnsomt prosjekt som vil bidra til økt produksjon og økt levetid for Varg-feltet. Økt utvinning på eksisterende felt er viktig for å opprettholde produksjonsnivået fremover, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

Talisman, som er operatør for feltet, anslår utvinnbare gassreserver til mellom 1,4 og 1,7 mrd. Sm3. Oppstart av gasseksporten er planlagt til desember 2013, og det er anslått at det vil kunne eksporteres inntil 1,2 mill Sm3 per dag. Samlede investeringer er anslått til i overkant av 700 millioner kroner.

Talisman er operatør for Varg, med en andel på 65 prosent. Andre rettighetshavere er Petoro (30 prosent) og Det norske (5 prosent).

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger